Založ si blog

Ne(transparentné) výberové konania. Značka: poznám uja Igora

Áno, ne(transparentné) výberové konania v štátnej správe. Toto sa dnes deje v našej krajine. Naša súčasná vláda si nedáva ani len servítku pred svoje ústa a činy, ktoré páchajú na tejto krajine. Áno, dialo sa to aj v minulosti, ale aspoň tí predchádzajúci mali snahu to robiť neverejne.

Súčasná vláda sa nám smeje rovno do očí a ani len nezakrýva, že si tam dosadzujú svojich. To čo pred voľbami sľubovali, že do štátnej správy budú vyberať len transparentným výberovým konaním a odborníkov a že sa nebudú správať rodinkársky, tak to všetko boli len plané reči.

Tak si to predstavme. Ne(transparentným) výberovým konaním obsadia naši politici pozície 72 prednostov okresných úradov. A keďže nemajú ani len toľko svojich prisluhovačov, tak ich hľadajú kde sa len dá. Stačí sa len poznať s niekým kto sedí v parlamente v koalícii a môže sa prihlásiť pod heslom: Osobnostné predpoklady: poznám uja Igora.

A to ešte len bude predbiehania sa keď vznikne naše nové ministerstvo –  Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) pod palcom p. Remišovej. Veď aj pre ňu museli vymyslieť nejaké ministerstvo. Akoby to bolo, keby sa pre p. Remišovú nenašlo teplé miestečko…

Čo k tomu potrebujú? Stačí ak dámy a páni poslanci súčasnej koalície schvália v zrýchlenom konaní vládny návrh novely zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy.

Najprv sa budú tváriť ako chcú šetriť naše štátne financie keď spoja niekoľko úradov dokopy a budú sa tváriť, že im ide o centralizáciu agendy regionálneho rozvoja a eurofondov na jednom mieste a zlepšiť koordináciu regionálneho rozvoja, posilniť princípy transparentnosti, efektívnosti, hospodárnosti, účelnosti a ešte neviem čoho všetkého.

Poviete si super, veď chcú šetriť, chcú pracovať hospodárne. Ó áno, veď koľkých referentov opäť prepustia z dôvodu organizačných zmien…

A potom šup, rýchlo budú musieť vymyslieť nové pozície, aby upratali všetkých svojich známych na teplých miestečkách…Veď viete, musia, lebo tí, čo tam ešte zostali, už nestíhajú robiť svoju prácu a sú to takzvaní (ne)odborníci!!!

 

A my sa tomu len potichu prizeráme.

 

Ale nie, vlastne už nie potichu, už začínajú nespokojní občania kričať čo sa im na súčasnej vláde nepáči. Kričia, ako boli oklamaní pred voľbami. A budú kričať aj ďalej!!!

Možno nie stále tí istí, ale bude ich pribúdať v uliciach stále viac…

Matovič je h. .. o, ktoré si sadlo v špajze na policu a tvári sa, že je lekvár!

24.07.2020

Áno, náš pán premiér sa zaradil do skupiny hov..n, ktoré si tak radi sadajú v našej špajze „slovenskej“ na policu a tvária sa, že sú lekvár. Nuž, vyzerá to tak, že tá naša špajza „slovenská“ vôbec nie je prázdna. Až teraz sme vďaka p. Matovičovi zistili, že tam pomaličky už nebude miesto… Uvidíme, koľko h….n tam ešte pribudne. [...]

Sťažnosť na mafiu vo vláde

10.06.2020

VEC: Sťažnosť na novodobú MAFIU vo vláde. My, radoví občania Slovenskej republiky podávame týmto sťažnosť na novodobú MAFIU v súčasnej vláde. Poukazujeme na to, že nás klamú, zavádzajú, urážajú občanov Slovenska a neplnia sľuby, ktoré dali pred voľbami. Podávame sťažnosť na Igora Matoviča a jeho vládu za neplnenie si svojich povinností voči občanom Slovenska a [...]

Vyslovenie nedôvery vláde Igora Matoviča

31.05.2020

Áno. „Vyslovujeme nedôveru vláde Igora Matoviča“. Verdikt: prepustený !!! Prosím Vás, ak máme všetko zakladať na vyslovení nedôvery alebo dôvery niekomu, kto vlastne bude v dnešnej dobe robiť? Možno naše deti, ktoré ešte nie sú skorumpované. Inak si to neviem predstaviť. To v dnešnej dobe stačí tak málo, aby sa robili personálne zmeny??? Nevrátili sme sa [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 38935x
Priemerná čítanosť článkov: 5562x

Autor blogu

Kategórie