Ne(transparentné) výberové konania. Značka: poznám uja Igora

8. júna 2020, Nezamestnani, Nezaradené

Áno, ne(transparentné) výberové konania v štátnej správe. Toto sa dnes deje v našej krajine. Naša súčasná vláda si nedáva ani len servítku pred svoje ústa a činy, ktoré páchajú na tejto krajine. Áno, dialo sa to aj v minulosti, ale aspoň tí predchádzajúci mali snahu to robiť neverejne.

Súčasná vláda sa nám smeje rovno do očí a ani len nezakrýva, že si tam dosadzujú svojich. To čo pred voľbami sľubovali, že do štátnej správy budú vyberať len transparentným výberovým konaním a odborníkov a že sa nebudú správať rodinkársky, tak to všetko boli len plané reči.

Tak si to predstavme. Ne(transparentným) výberovým konaním obsadia naši politici pozície 72 prednostov okresných úradov. A keďže nemajú ani len toľko svojich prisluhovačov, tak ich hľadajú kde sa len dá. Stačí sa len poznať s niekým kto sedí v parlamente v koalícii a môže sa prihlásiť pod heslom: Osobnostné predpoklady: poznám uja Igora.

A to ešte len bude predbiehania sa keď vznikne naše nové ministerstvo –  Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) pod palcom p. Remišovej. Veď aj pre ňu museli vymyslieť nejaké ministerstvo. Akoby to bolo, keby sa pre p. Remišovú nenašlo teplé miestečko…

Čo k tomu potrebujú? Stačí ak dámy a páni poslanci súčasnej koalície schvália v zrýchlenom konaní vládny návrh novely zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy.

Najprv sa budú tváriť ako chcú šetriť naše štátne financie keď spoja niekoľko úradov dokopy a budú sa tváriť, že im ide o centralizáciu agendy regionálneho rozvoja a eurofondov na jednom mieste a zlepšiť koordináciu regionálneho rozvoja, posilniť princípy transparentnosti, efektívnosti, hospodárnosti, účelnosti a ešte neviem čoho všetkého.

Poviete si super, veď chcú šetriť, chcú pracovať hospodárne. Ó áno, veď koľkých referentov opäť prepustia z dôvodu organizačných zmien…

A potom šup, rýchlo budú musieť vymyslieť nové pozície, aby upratali všetkých svojich známych na teplých miestečkách…Veď viete, musia, lebo tí, čo tam ešte zostali, už nestíhajú robiť svoju prácu a sú to takzvaní (ne)odborníci!!!

 

A my sa tomu len potichu prizeráme.

 

Ale nie, vlastne už nie potichu, už začínajú nespokojní občania kričať čo sa im na súčasnej vláde nepáči. Kričia, ako boli oklamaní pred voľbami. A budú kričať aj ďalej!!!

Možno nie stále tí istí, ale bude ich pribúdať v uliciach stále viac…